Το Narcos μετά τον Escobar

Στην πρώτη σεζόν του Narcos είδαμε να εκτυλλίσονται μπροστά στα μάτια μας 15 χρόνια από την ζωή του Pablo Escobar. Φυσικό λοιπόν ήταν η δεύτερη σεζόν να περιέχει και τον θάνατο του διαβόητου εμπόρου ναρκωτικών.

Παρόλο που πολλοί φαν της σειράς θεωρούν ότι η σειρά έπρεπε να τελειώσει με τον Pablo Escobar, η σειρά θα επανέλθει με  τρίτη σεζόν και το τέλος της δεύτερης σεζόν μας προϊδεάζει για το τι παίζει να δείξει, δηλαδή την ιστορία του καρτέλ των Cali, έχοντας ήδη γνωρίσει από την δεύτερη σεζόν τα τρία από τα τέσσερα αφεντικά αυτής της φαμίλιας. Το καρτέλ των Κάλι βοήθησε την Judy Moncada-σύζυγο ενός “προδότη”του Escobar- να σκοτώσει τον Pablo Escobar σε συνεργασία με την αστυνομία-πιο συγκεκριμένα το Search Bloc- και τους Los Pepes ψάχνοντας παντού για να βρουν τον Escobar και να τον σκοτώσουν.

E3pMniF.png

Σύμφωνα με τον δημιουργό της σειράς, οι μέθοδοι των Κάλι είναι πολύ διαφορετικοί από αυτούς του Εσκομπάρ. “Αντίθετα με τον Εσκομπάρ, ο οποίος ήταν αποκυρηγμένος από τον νόμο, οι Κάλι πιο πολύ ήταν μέρος του συστήματος“, ισχυρίστηκε  ο Eric Newman στο The Holywood Reporter για το καινούριο αλλά διαφορετικό είδος “κακού”. “Ενώ ο Escobar ήταν ένας μονοκύταρρος οργανισμός, οι Κάλι ήταν ένας πιο περίπλοκος πολυκύτταρος οργανισμός.

Η τρίτη σεζόν του Narcos ίσως να μην είναι τόσο βίαιη όσο όταν διαδραματιζόταν η πορεία του Pablo Escobar. Σύμφωνα με τον Eric Newman, οι Κάλι απέκτησαν όσα επιθυμούσε ο Escobar. Έχουν πολιτική επιρροή και ο Newman τους περιέγραψε ως “πιο πειθήνιους και πιο ύπουλους.”

Το καρτέλ των Κάλι δεν κράτησε πολύ μετά τον θάνατο του Escobar. H “επιχείρησή” τους καταστράφηκε δύο χρόνια μετά τον θάνατό του προαναφερόμενου. Στην τρίτη σεζόν θα δούμε την αρχή και την ολοκλήρωση του κύκλου του Cali Cartel. Ο Newman αποκάλυψε ότι οι Κάλι ήταν εκείνοι που έδωσαν το έναυσμα για το λαθρεμπόριο ναρκωτικών και εκεί είναι που θέλουν να δώσουν βάση στο Narcos μετά την ολοκήρωση της προβολής της ιστορίας των Κάλι.

Οι Κάλι είναι αυτοί που αξιοποίησαν στην πραγματικότητα την πορεία του λαθρεμπορίου και τους Μεξικάνους λαθρέμπορους ηρωίνης που ήταν ήδη επιτυχημένοι. Εκείνοι είναι που έβαλαν τους Μεξικάνους στην επιχείρηση της κοκαΐνης, οπότε υπάρχει μια φυσική εξέλιξη εδώ. Υπάρχει μαι σοβαρή πιθανότητα να μετακόμιζα τότε στο Μεξικό” ισχυρίζεται ο Eric Newman.

1024x1024

Με την μία επιχείρηση ναρκωτικών να διαδέχεται την άλλη, το μόνο σίγουρο είναι ότι οι παραγωγοί δεν θα μείνουν χωρίς σενάριο. Το Narcos δίνει στους θεατές ιστορικά στοιχεία, τα οποία δίνουν τη δυνατότητα στους θεατές να διαβάσουν και να μάθουν για αυτά τα στοιχεία πριν καν δουν την σειρά. Παρόλα αυτά, οι παραγωγοί πρόκειται να αποκαλύψουν επίσης και στοιχεία τα οποία δεν είναι εύκολα προσβάσιμα από απλές μηχανές αναζήτησης.

Ανυπομονείτε για μια σεζόν Narcos χωρίς Pablo Escobar? Αφήστε μας τα σχόλια σας από κάτω! Μέχρι τότε…

Advertisements

About Κωνσταντίνα Παπαθεοδώρου

Γεννημένη στο Alderaan,η μαμά μου πέθανε στην γέννα, αφού προσπάθησε να την πνίξει ο μπαμπάς μου και ο πατέρας μου ήταν στρατηγός με την μεριά του κακού. Έχω έναν αδερφό,τον Luke, ο οποίος την είδε ασκητής και έχει φύγει. Ο άντρας μου πέθανε επειδή τον σκότωσε ο γιος μας, ο οποίος έχει ξεφύγει και αυτός και την έχει δει Darth Vader. Με λένε Κωνσταντίνα,σπουδάζω στο τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, από το οποίο δεν πρόκειται ποτέ να αποφοιτήσω και είμαι 20 χρονών. Οι αγαπημένες μου ταινίες είναι το Star Wars,νομίζω φάνηκε.
This entry was posted in Ξένη Τηλεόραση and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s