‘The Walking Dead’ S07E02: God Save King Ezekiel

Το δεύτερο επεισόδιο της έβδομης σεζόν που παίχτηκε την Κυριακή ήταν μια ευχάριστη αλλαγή από το προηγούμενο “αιμοβόρικο” πρώτο επεισόδιο της πρώτης σεζόν.

TWD_703_GP_0527_0008-RT.jpg

To αποκορύφωμα της “δικαιοσύνης” του Negan, που κατέληξε με τον Abraham (θεέ μου, γιατί όλοι ξεχνάνε ότι πέθανε και αυτός) και τον Glenn νεκρούς έδωσε πάσα σε ένα πιο ειρηνικό επεισόδιο αυτή την φορά, χωρίς έντερα και συκώτια σκορπισμένα στους δρόμους. Αντιθέτως, μεταφερόμαστε στο Kingdom και συναντάμε έναν νέο βασιλιά, ίσως τον καλύτερο από όλους τους αρχηγούς πόλεων που έχουμε δει μέχρι στιγμής στην σειρά.

Ο βασιλιάς Ιεζεκιήλ είναι μια διασκεδαστική νέα προσθήκη στην σειρά και προσωπικά η άφιξη του θεωρώ ότι δημιούργησε από την αρχή ένα εύφορο και χαρούμενο κλίμα. Από την μία πλευρά σε κάνει να πιστεύεις ότι είναι περίεργος και λίγο χαζός· παρόλα αυτά, είναι ένας από τους καλύτερους ανθρώπους που έχουν τραβήξει πολλά σε αυτόν τον ζομπιασμένο κόσμο και ένας από τους καλύτερους ηγέτες, έχοντας καταφέρει να δημιουργήσει την καλύτερα κοινότητα που έχουμε δει μέχρις στιγμής στην σειρά.

Το Kingdom είναι σχετικά μια ασφαλής, επιτυχημένη και καλοπροαίρετη κοινότητα. Αντίθετα με την Alexandria, παρόλα αυτά, οι κάτοικοί του είναι εκπαιδευμένοι επιζώντες. Από την άλλη, μέσα στα τείχη του Kingdom οι κάτοικοι ασχολούνται με την κτηνοτροφία, παράγουν λαχανικά και φρούτα, έχουν χορωδία και σχολείο. Γενικά σε πολλές περιπτώσεις έτσι θα μπορούσε να γίνει η Alexandria με καλύτερη διοίκηση. Ενώ η Alexandria βρισκόταν στον σωστό δρόμο να γίνει μια φυσιολογική κοινότητα, οι κάτοικοί της ήταν ακατάλληλοι για οποιοδήποτε είδος βίας και όταν έφτασαν ο Rick και το παρεόνι του μόνο καλό δεν κατέληξαν να τους κάνουν.

the-kingdom-on-the-walking-dead

Γυρίζοντας πίσω στον Ιεζεκιήλ, καλό θα ήταν να δούμε σε ποια σημεία-ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΣΕ ΟΛΑ-υπερτερεί από όλους τους άλλους “leaders”:

  • είναι καλύτερος από την αρχηγό της Alexandria, Deanna, καθώς ο Ιεζεκιήλ (τι όνομα κι αυτό) ξέρει να κρατάει την ασφάλεια και την ευημερία. Κρατάει τους ανθρώπους του ασφαλείς προπονώντας τους για κάθε ενδεχόμενο και επίθεση προς τα ζόμπι και έτσι κρατάει τους ανθρώπους του χαρούμενους έχοντας τους σε ασφάλεια. Δεν συναντά τους Saviors (τους οποίους είναι αναγκασμένος να προμηθεύει με κρέας) μέσα στην πόλη, αλλά έξω από την πόλη.
  • είναι καλύτερος από τον Governor, καθώς ο Ιεζεκιήλ δεν κυβερνά για να έχει την εξουσία και την δύναμη πάνω από τα κεφάλια των κατοίκων του, παρά γιατί οι συγκεκριμένοι άνθρωποι έχουν ανάγκη από κάποιον αρχηγό για να τον ακολουθούν. Ο Ιεζεκιήλ δεν βλέπει την ηγεσία ως έναν τρόπο να κερδίσει την δύναμη και την υποταγή των άλλων κατοίκων.
  • είναι καλύτερος από τον Negan για τον απλούστερο λόγο ότι δεν είναι μανιακός, τρελαμένος,σαδιστής κλπ και επίσης για το ότι η συνοδός του Negan είναι η Lucille, ένα ρόπαλο με σύρματα, ενώ ο Ιεζεκιήλ έχει μια υπεργαμάτη τίγρη, την Shiva.

ezekiel-the-walking-dead-xlarge_transnuhzxaamnmhdqk-ykswrz2o-ymlyyqukcawpydow254

  • είναι καλύτερος από τον Rick στο γεγονός ότι ο Ιεζεκιήλ έχιε δημιουργήσει κάτι σταθερό και ισχυρό. Ακολουθεί τον δρόμο της ευφυίας και την υπομονής, όχι των αυθόρμητων πράξεων και της δράσης-αντίδρασης.

Με λίγα λόγια, VIVA KINGDOM!

 

 

Advertisements

About Κωνσταντίνα Παπαθεοδώρου

Γεννημένη στο Alderaan,η μαμά μου πέθανε στην γέννα, αφού προσπάθησε να την πνίξει ο μπαμπάς μου και ο πατέρας μου ήταν στρατηγός με την μεριά του κακού. Έχω έναν αδερφό,τον Luke, ο οποίος την είδε ασκητής και έχει φύγει. Ο άντρας μου πέθανε επειδή τον σκότωσε ο γιος μας, ο οποίος έχει ξεφύγει και αυτός και την έχει δει Darth Vader. Με λένε Κωνσταντίνα,σπουδάζω στο τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, από το οποίο δεν πρόκειται ποτέ να αποφοιτήσω και είμαι 20 χρονών. Οι αγαπημένες μου ταινίες είναι το Star Wars,νομίζω φάνηκε.
This entry was posted in Ξένη Τηλεόραση and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s